JAV vakarinėje pakrantėje veikiantys „In-N-Out“ restoranai jau spėjo pelnyti daugybę gerbėjų – net ir tuose regionuose, kur jų nėra. Ne vienam mėsainių mėgėjui kyla klausimas: kodėl ši legendinė užkandinė iki šiol nesiplečia į rytinę šalies pusę?
Pagrindinė priežastis – tik šviežia mėsa
„In-N-Out“ išsiskiria tuo, kad savo klientams tiekia tik ką tik pagamintus jautienos maltinius – niekada neužšaldytus. Tam, kad ši kokybė būtų išlaikyta, visi restoranai įkuriami ne toliau kaip 300 mylių atstumu nuo „In-N-Out“ gamybos centrų. Šiuo metu šie centrai yra tik Kalifornijoje ir Teksase, todėl plėtra toliau į rytus tampa praktiškai neįmanoma.
Kokybės standartai paliečia viską
Užkandinė griežtai atsisako naudoti šaldiklius ar mikrobangų krosneles, o patiekalų ingredientai ruošiami kiekvieną dieną. Čia rankomis pjaustomos bulvės, šviežiai skinami salotų lapai, o bandelės kepamos tą pačią dieną. Tokie aukšti standartai – viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl daugelis vertina „In-N-Out“ ir nori jų restoranų savo miestuose.
Kitos priežastys, ribojančios plėtrą
Šviežios mėsos politika nėra vienintelė, gasdinanti restoranų entuziastus rytiniuose regionuose. Įmonės vadovybė laikosi nuostatos niekada nefranšizuoti verslo, o tai reiškia, kad restoranai priklauso tik įmonei, o ne atskiriems franšizės gavėjams. Toks požiūris leidžia kontroliuoti kokybę ir išlaikyti unikalumą, tačiau kartu apsunkina plėtrą į nutolusius miestus.
Ribotas tinklo prieinamumas didina patrauklumą
Pardavimų ribojimas ir sąmoningas pasirinkimas išlikti ne tokioje gausioje rinkoje padeda „In-N-Out“ išlaikyti išskirtinį įvaizdį. Mažesnė konkurencija tam tikruose regionuose prisideda prie ilgesnių eilių ir stipresnio lojalumo tarp esamų klientų.
Ar galimas kitoks plėtros scenarijus?
Nors kai kurios kitos gerai žinomos mėsainių užkandinės sugeba veikti įvairiose pasaulio šalyse naudodamos šviežią jautieną, „In-N-Out“ išlieka ištikimi savo filosofijai. Kol kas atrodo, kad rytų pakrantės gyventojams norint paragauti tikro „In-N-Out“ mėsainio, teks keliauti į vakarus.













