Pomidorai su želatina: Puikus receptas

Pomidorai su želatina: Puikus receptas

Šiandien grįžtu į praeitį su šiuo pomidorų su želatinu receptu. Tai vienas iš tų klasikinių receptų, kurių retai kada bepamatysi, bet norėčiau, kad daugiau žmonių jį vėl patiektų.

Prisimenu daugybę moterų pietų, vestuvinių vakarėlių ir kitų progų per metus, kur pomidorų želatinas buvo svarbi meniu dalis. Ji buvo patiekiama kaip šalutinis salotas arba kaip pirmasis patiekalas, dažniausiai su keliais sviestinių salotų lapeliais. Ir visada su mažyte majonezo porcija ant viršaus. Visada.

Kai kurie virėjai daro želė su pomidorų sultimis, bet man visada patiko šis receptas, kuriame naudojami perpjauti pomidorai, kurie išlaiko savo formą baigtame patiekale. Dažniausiai formuoju želė kepimo formoje, nes paprastai ją patiekiu mažais kvadratėliais, tačiau taip pat gražiai atrodo žiedinė forma, kurios centras užpildytas vištienos salotomis.

Tai taip pat puikus priedas pagardintam majonezui. Aioli labai tinka su pomidorų želė. Kaip ir majonezas su krevečių skoniu arba paprastas citrinų ir žolelių majonezas. Želė taip pat labai gražiai atrodytų su įvairių spalvų paveldimi pomidorai.

Pastabos apie ingredientus

  • Prinokę pomidorai: Reikės pomidorų, kurie yra „mirštantys prinokę“ šiam receptui. Tai reiškia pomidorus, kurie yra tokie prinokę, kad bijote, jog jie netrukus suges, jei jų nenaudosite.
  • Želatina: Paprasta, nepagardinta želatina, pavyzdžiui, Knox prekės ženklas.
  • Vorčesterio padažas: Mažas kiekis Vorčesterio padažo išryškina prinokusių pomidorų skonį.
  • Šviežios petražolės ir salierų lapai: Švelnios žolelių natos puikiai dera su pomidorais.

Norite tikrai senamadiškų pomidorų su želatinu? Jums reikės laiko ir kantrybės

Norėčiau, kad turėčiau laiko (ir noro) gaminti pomidorų želė tikrai senamadišku būdu, naudojant gražius jautienos kaulus, kurie yra kepti ir lėtai virti, kad gautumėte puikią, skanią želę. Prinokę pomidorai ir smulkiai supjaustytos aromatinės daržovės dedamos į želę ir šaldomos formoje. Tik kelis kartus gyvenime teko ragauti tikrai senamadišką želė, ir ji tikrai nuostabi.

Galbūt, kai išeisiu į pensiją (antrą kartą!), galėsiu praleisti dvi dienas gamindama pomidorų želė, bet kol kas naudosiu šį receptą su želatinos metodu. Jis taip pat labai geras.

Kaip pasigaminti Pomidorus su želatinu (Tomato Aspic):

  1. Reikės 4 ar 5 labai prinokusių, sultingų pomidorų. Nulupkite ir pašalinkite kotelius iš pomidorų ir perpjaukite juos per pusę.
  2. Sudėkite pomidorus į matavimo indą ir tvirtai paspauskite, kad pomidorai užpildytų visus oro tarpus inde. Reikia apie 500 ml pusiau pjaustytų pomidorų.
  3. Išimkite apie 2 šaukštus pomidorų sulčių į mažą dubenėlį. Įdėkite želatiną ir gerai išmaišykite su sultimis.
  4. Sudėkite apie pusę pomidorų kartu su želatinos mišiniu į vidutinio dydžio puodą ir užvirinkite, maišydami, kol želatina visiškai ištirps.
  5. Nuimkite puodą nuo ugnies ir įdėkite likusius pomidorus, druską ir pipirus, citrinos sultis, Vorčesterio padažą, petražoles ir salierų lapus. Gerai išmaišykite.
  6. Supilkite mišinį į kepimo formą arba mažą formelę. Uždenkite plastikinėmis plėvelėmis ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba per naktį, kad sustingtų.
  7. Pateikdami, keletą sekundžių pamerkite formą į karštą vandenį, kad lengviau išverstumėte želė. Inversuokite želė ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos. Supjaustykite apie 5 cm kvadratėliais ir kiekvieną patiekite su nedideliu šaukšteliu majonezo kaip garnyru.

Ingredientai:

  • Pomidorai (apie 800-1000 g): Reikės labai prinokusių pomidorų, kurie yra beveik pernokę ir tuoj sugenda, jei jų nesunaudosite.
  • Želatina (12 g): Naudokite paprastą, neskanintą želatiną, pavyzdžiui, Knox prekės ženklo.
  • Vorčesterio padažas (1 arbatinis šaukštelis): Mažas kiekis Vorčesterio padažo išryškina prinokusių pomidorų skonį.
  • Šviežios petražolės ir salierų lapai (pagal skonį): Švelnios žolelių natos puikiai dera su pomidorais.
  • Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį.
  • Citrinos sultys (1 valgomasis šaukštas): Suteikia šviežumo ir rūgštumo.
  • Majonezas (papuošimui): Mažas kiekis suteikia tradicinio skonio ir tekstūros.