Plovo receptas

Plovo receptas

Dar vienas skanus vaikystės patiekalas, kurį anksčiau gamindavome iš dėžutės. Ar kas nors dar augo valgydami (ar vis dar gamina) ryžių plovą iš dėžutės? Aš puikiai atsimenu šį patiekalą, nes vaikystėje jį tiesiog dievinau. Bet žinote, ką aš mėgstu dar labiau? Tai šį lengvą namų gamybos ryžių plovą, kuris yra beveik toks pat lengvas kaip dėžutės plovas, ir dabar bus mano vaikų vaikystės plovas!

Kas yra ryžių plovas?

Plovas yra gaminimo metodas, kurio metu ryžiai pirmiausia kepinami su česnaku ir svogūnu (arba kitais aromatiniais ingredientais, pavyzdžiui, šalotais ar pankoliais), o tada baigiami gaminti su skysčiu, pavyzdžiui, vandeniu ar sultiniu (dėl papildomo skonio). Tai daro plovą tokį skanų ir malonų – ir išskiria jį iš įprasto ryžių patiekalo. Šis metodas taip pat suteikia malonią purią tekstūrą, kai ryžiai nesusilipina.

Kitose pasaulio vietose plovas gali būti vadinamas skirtingai, pavyzdžiui, pilau (Indijos subkontinente), palaw (Afganistano virtuvėje), pulao (Persijoje) arba plav (Centrinėje Azijoje), ir pilav (Turkijoje). Beveik kiekviename regione yra panašių ryžių patiekalų, paruoštų tokiu būdu, kai kurie su mėsa, kai kurie be jos, o kai kurie net su grūdais, tokiais kaip bulguras.

Lengvas, tačiau skanus namų gamybos plovas iš esmės susideda iš 5 komponentų: aromatiniai ingredientai, ryžiai ir orzo, prieskoniai, gaminimo skystis ir baigiamasis akcentas.

Reikalingi ingredientai

  • Aromatai: Česnakas ir svogūnas, tikri mūsų virtuvės pagrindai! Šviežumas yra svarbiausias, ir mes pridedame šiek tiek papildomo skonio su milteliais, tačiau švieži yra būtini šiam receptui, nes tai yra puikaus plovo pagrindas.
  • Ryžiai: Ilgagrūdžiai baltieji, Basmati arba Jasmine ryžiai puikiai tiks. Būtinai juos praskalaukite!
  • Orzo: Ne visuose ryžių plovo patiekaluose yra, tačiau skonis ir tekstūra (ir išvaizda) labai primena mano vaikystės dėžutės versiją.
  • Gaminimo skystis: Mes renkamės namų gamybos sultinį. Naudokite daržovių sultinį, kad išlaikytumėte vegetarišką, arba vištienos sultinį, bet kokį turimą arba naudokite jį su vandens mišiniu.
  • Alyvuogių aliejus: Naudojamas ne tik riebalams, kuriais kepinsite česnaką ir svogūną, bet ir svarbus ryžių aptepimui! Sviestas taip pat tiktų.
  • Druska ir prieskoniai: Česnako ir svogūno milteliai, paprika ir malti kalendra yra mano mėgstamiausi, bet galite naudoti ir karį ar kumyną.
  • Baigiamasis akcentas: Šviežios petražolės dėl žolelių gaivumo.

Ryžių plovimo instrukcijos

1 žingsnis: Apkepkite aromatinius ingredientus pusėje aliejaus, tada pridėkite orzo ir apkepinkite, kol jis pasidarys aukso spalvos.

2 žingsnis: Įpilkite likusį aliejų ir pridėkite praskalautus ryžius, maišykite, kad visi ryžiai būtų padengti aliejumi.

3 žingsnis: Pridėkite prieskonius, sumaišykite, pridėkite sultinį, uždenkite, ir leiskite ryžiams gamintis 15 minučių, kol užbaigsite likusią vakarienę.

4 žingsnis: Po to, kai ryžiai bus gražiai išvirę, leiskite jiems pailsėti keletą minučių, kad daugiau garų įsigertų į ryžius. Tai padės jiems tapti puriais.

5 žingsnis: Kai jie pailsės kelias minutes, pridėkite šviežias petražoles, išpurenkite ir turėsite gražų, purų, puikiai paruoštą lengvą namų gamybos ryžių plovą!

Individualizacija

Dabar, kai žinote pagrindus, galimybės yra begalinės!

Aromatai: Visada naudokite svogūną, bet taip pat galite pridėti:

  • Šalotų, pankolių, salierų, česnakų arba morkų.

Gaminimo skystis: Galite naudoti:

  • Vištienos sultinį, daržovių sultinį, jautienos sultinį, jūros gėrybių sultinį, vandenį arba bet kurio jų mišinį.

Prieskoniai: Štai keletas mūsų mėgstamų:

  • Kalendra, kario milteliai, kumynas, česnako milteliai, svogūno milteliai, kajeno pipirai, ciberžolė, paprika arba net žiupsnelis cinamono.

Baigiamasis akcentas: Šviežios petražolės, šviežia mėta, šviežias kalendra, ir/arba susmulkinti riešutai, tokie kaip migdolai ar pekanai.

Su kuo patiekti?

  • Jūsų mėgstamas mėsos ar baltymų patiekalas! Mes mėgstame su:
    • Grilinta Viduržemio jūros vištienos krūtinėlė
    • Česnakiniai medaus vištienos šlaunelės
    • 15 minučių česnakiniai sviestinės vištienos šlaunelės
    • Balzaminiai šitake grybų kepsniai
    • Lėtai kepta balzaminė vištiena

Dažniausiai užduodami klausimai

Ką naudoti kepimui? Mes mėgstame savo 30 cm ketaus keptuvę, tačiau galite naudoti bet kokį nelipnų gilų keptuvę ar puodą su dangčiu, kuris talpins 4 puodelius virtų ryžių (bent 2 litrus).

Ar turiu naudoti orzo? Ne, galite naudoti vien tik ryžius, jei norite. Aš tiesiog mėgstu papildomą tekstūrą ir spalvą, kurią prideda orzo.

Ar galiu naudoti rudus ryžius? Taip, ilgagrūdžiai yra geriausi. Nors tai labai pakeis jūsų kepimo laiką, nes rudų ryžių kepimo laikas paprastai yra apie 40 minučių. Mes mieliau naudojame baltuosius ryžius šiame recepte.

Ar galiu pagaminti iš anksto? Teoriškai taip. Tačiau tai nebus tas pats. Nors dar bus gerai, kai ryžiai laikomi šaldytuve, jie pradės šiek tiek išdžiūti ir jie ne taip gerai atšils. Puiku kaip likučiai, žinant, kad tai likučiai, bet ne vakarėliui.

Kiek ilgai jis laikosi? Iki 5 dienų šaldytuve ir 1 mėnesį šaldiklyje.

Ar galiu pridėti mėsos? Taip, galite kepti šiek tiek maltos jautienos su česnaku ir svogūnu, o tada pridėti orzo ir ryžius. Mes mieliau valgome be mėsos, bet jei norite mėsingo ryžių patiekalo, siūlau išbandyti Plov (rusišką/ukrainietišką) ryžių patiekalą, kuriame naudojama ėriena, mėsa arba vištiena, arba uzbekišką Plov (Uzbekistanas).

Ar turiu praskalauti ryžius? Ne, tai nėra būtina, nors tai pašalina perteklinį krakmolą, kuris padės jūsų ryžiams tapti puriais. Iš esmės, tai gera praktika praskalauti ryžius prieš gaminant, nors jei to nepadarysite, tai nėra pasaulio pabaiga ir šis receptas vis tiek bus puikus.