Ar kada susidūrėte su rudu avokadu? Tai nutinka daugeliui: vos tik prapjovus vaisių ar bandant išsaugoti paruoštą puselę kitam kartui, avokadas greitai praranda savo šviežumą. Dažnai tenka gailėtis, kai dėl nepatrauklios spalvos nebelieka kitos išeities, kaip tik išmesti vertingą produktą.
Šviežumo išsaugojimo būdas
Yra paprastas būdas, padėsiantis ilgai išsaugoti avokadus šviežius ir tinkamus vartoti – tereikia juos užšaldyti. Nesvarbu, ar norite pasiruošti guakamolės artėjančiam vakarėliui, ar planuojate atsargas keliems mėnesiams į priekį, užšaldymas – puikus sprendimas.
Kaip tinkamai šaldyti avokadą
- Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite avokado žievę.
- Tuomet perpjaukite vaisių per pusę, pašalinkite kauliuką ir nulupkite žievelę.
- Kiekvieną puselę atskirai apvyniokite maistine plėvele arba folija (be kauliuko).
- Suvyniotas puseles įdėkite į sandarų šaldymo maišelį ir ant jo užrašykite datą.
Taip pat avokadą galima užšaldyti sutrintą. Tereikia pertrinti minkštimą ir užpilti šlakeliu citrinos arba žaliosios citrinos sulčių, o tada supilstyti į sandarius indelius ar šaldymo maišelius.
Ką verta žinoti apie užšaldytą avokadą
Reikėtų prisiminti, kad atitirpinus avokadas taps minkštesnis, nei šviežias. Tai reiškia, jog gabalėliais jo jau nesupjaustysite – tačiau puikiai tiks trintiems patiekalams: užtepėlėms, užpilams ar guakamolei.
Naudingi patarimai virtuvėje
Žinodami, kaip teisingai užšaldyti avokadus, galėsite mėgautis šiuo vaisiumi tada, kai tik panorėsite. Be to, verta išbandyti įvairius patiekalus, kuriuose avokadas suteikia ypatingą skonį – nuo užkandžių iki gaivių padažų ar skalsių užtepėlių. Jei norite, kad avokadai sunoktų greičiau, yra ir tam tikrų triukų, kaip tai padaryti vos per kelias minutes.