Naminis pomidorų padažas

Naminis pomidorų padažas

Kai pomidorai pasiekia savo brandumo viršūnę, verta paruošti šviežią ir gardų pomidorų padažą. Turgelyje rinkitės suskilusius, šiek tiek suspaustus pomidorus, kuriuos dažnai parduoda su nuolaida. Pomidorų minkštimas turėtų būti tankus, saldus ir kraujo raudonumo spalvos. Šis receptas leis jums pasigaminti gaivų ir ryškaus skonio padažą nedidelėmis porcijomis. Pasinaudokite gerų, skanių pomidorų gausa ir užpildykite kelis maišelius su užtrauktuku, kad užšaldytumėte padažą ir mėgautumėtės juo vėliau.

Ingredientai naminiam pomidorų padažui

  • Kiekis: apie 600 ml padažo
  • 2,25 kg pomidorų
  • ¾ arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 1 česnako skiltelė, perpjauta per pusę
  • 1 baziliko šakelė
  • 1 lauro lapas

Kaip pasigaminti naminį pomidorų padažą

1 žingsnis: Paruoškite pomidorus

Horizontaliai perpjaukite pomidorus per pusę. Išspauskite sėklas ir, jei norite, jas išmeskite. Paimkite pomidoro puses ir švelniai spauskite per dideles trintuvo angas, kad sutrintumėte pomidorų minkštimą į dubenį. Išmeskite odą. Jūs turėtumėte gauti apie 1 litrą pomidorų masės.

2 žingsnis: Pradėkite gaminimą

Įdėkite pomidorų masę į žemą platų puodą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Įpilkite druskos, alyvuogių aliejaus, pomidorų pastos, česnako, baziliko ir lauro lapo. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki stipraus virimo.

3 žingsnis: Sumažinkite padažą

Virindami padažą, sumažinkite jo kiekį beveik per pusę, retkarčiais maišydami. Tai turėtų trukti apie 10-15 minučių, kol gausite apie 600 ml vidutiniškai tiršto padažo. Paragaukite ir prireikus pridėkite daugiau druskos. Šis padažas gali būti laikomas šaldytuve iki 5 dienų arba užšaldytas vėlesniam naudojimui.

  • Pomidorų pasirinkimas: Rinkitės tik pačius brandžiausius ir sultingiausius pomidorus – jie suteiks padažui ryškiausią skonį.
  • Sėklų pašalinimas: Tai nėra būtina, bet jei norite lygesnės tekstūros, sėklas galima pašalinti.
  • Padažo laikymas: Užšaldykite padažą nedidelėmis porcijomis, kad galėtumėte greitai ir lengvai paruošti patiekalus bet kuriuo metu.

Šis šviežio pomidorų padažo receptas puikiai tiks kaip pagrindas įvairiausiems patiekalams – nuo makaronų iki picų. Išnaudokite sezono gėrybes ir džiaukitės natūraliu skoniu visus metus!