Ieškote sveikesnių pusryčių idėjų ir nenorite rinktis parduotuvinių bandelių? Didžioji dauguma prekybos centre siūlomų bandelių gali atrodyti kaip puikus pasirinkimas, tačiau dažnai jose gausu cukraus, riebalų ir kalorijų. Jei norisi lengvo ir maistingesnio užkandžio, siūlome pasigaminti avižinių ir sėlenų keksiukus namuose – tai paprastas būdas pradėti rytą sveikiau.
Keksiukų privalumai
Namie kepti keksiukai su sėlenomis yra puikus skaidulų šaltinis – viena iš pagrindinių šio recepto sudedamųjų dalių yra net puodelis sėlenų dribsnių. Šis ingredientas padeda išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje ir garantuoja ilgesnį sotumo jausmą. Be to, šiuose keksiukuose nėra pridėtinio cholesterolio ar sočiųjų riebalų, todėl tai draugiškas pasirinkimas kiekvienam ryte.
Ką reikės turėti
- Sėlenų dribsnių
- Prinokusio banano
- Pieno
- Miltų
- Avižų
- Kepimo miltelių
- Maistinės sodos
- Medaus
- Melasos
- Cinamono
- Kiaušinių baltymų
- Mėlynių
Paprastas gaminimo būdas
Paruošimas
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite du 12 vietų keksiukų kepimo indus – ištepkite juos trupučiu aliejaus arba įdėkite popierines formeles.
Mikstūros ruošimas
Į didelį dubenį sudėkite sėlenų dribsnius, sutrintą bananą ir pieną. Leiskite jiems pastovėti apie penkias minutes – šitaip masė pabrinks ir taps tolygesnė.
Tešlos baigimas
Tuomet į tą patį dubenį suberkite miltus, avižas, kepimo miltelius, maistinę sodą, medų, melasą, cinamoną, supilkite kiaušinių baltymus ir įberkite mėlynes. Švelniai viską išmaišykite, kol ingredientai susijungs, bet nepermaišykite.
Kepimas
Gautą tešlą paskirstykite į paruoštas keksiukų formas. Kepkite apie 20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Iš nurodyto kiekio gausite 24 vidutinio dydžio keksiukus.
Maistinė nauda
Kiekvienas keksiukas turi apie 60 kalorijų, 13 gramų angliavandenių, 2 gramus baltymų ir 3 gramus skaidulų. Juose nėra sočiųjų riebalų ar cholesterolio, o druskos kiekis – itin nedidelis. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori skanaus, sveiko užkandžio be kaltės jausmo.