Citrininio varškės pyrago receptas

Citrininio varškės pyrago receptas

Šis citrinų kremu perteptas tortas yra tiesiog nepakartojamas! Puikiai subalansuotas skonis tarp ryškaus, rūgštaus citrinų kremo ir purios sviestinės kremo tekstūros. Tai mano mėgstamiausias vasaros tortas!

Kaip pagaminti šį citrinų tortą

Kad šis tortas būtų nepriekaištingas, eikime per kiekvieną žingsnį kartu! Aš taip pat parengiau vaizdo pamoką apie procesą.

Čia pateiksiu įrankių sąrašą, kuriuos naudoju. Ne visi jie yra būtini, tačiau jie tikrai palengvina procesą. Jei neturite visų šių dalykų, galite improvizuoti ir naudoti tai, ką turite po ranka.

Įrankiai:

  • Puodas
  • Smulkus tinklinis sietelis
  • Karščiui atsparus dubuo
  • 3, 20 cm (8 colių) torto formos
  • Dantytas peilis
  • Sukimo torto stovas
  • Elektrinis rankinis maišytuvas arba stacionarus maišytuvas
  • 25 cm riebalams atsparus torto pagrindas
  • Didelis kreivinis mentelis
  • 1 didelis konditerinis maišelis

1 žingsnis: Pasigaminkite citrinų kremą

Pirmiausia paruoškite citrinų kremą, kad jis turėtų laiko atvėsti ir sutirštėti.

Man patinka gaminti citrinų kremą pagal šį receptą, nes tai padeda panaudoti kiaušinių trynius, kurie liks po šveicariško meringue sviestinio kremo gaminimo.

Naudojant citrinų kremą, geriausia naudoti keraminį, o ne metalinį karščiui atsparų puodą. Kai kurie metaliniai puodai ir kartais net metaliniai šluotelės gali suteikti kremui metalinį skonį.

Šis citrinų kremas gali būti paruoštas iš anksto ir laikomas šaldytuve iki mėnesio. Jei trūksta laiko, taip pat galite naudoti parduotuvėje pirktą citrinų kremą.

2 žingsnis: Iškepkite citrinų torto sluoksnius

Tada paruoškite citrinų torto tešlą pagal žemiau pateiktą receptą.

Šis žingsnis yra neprivalomas, bet man patinka šiek tiek marmuruoti sluoksnius su spalva. Supilkite pusę torto tešlos (apie 900 g) į atskirą dubenį ir naudokite nedidelį gelio maisto dažų lašą, kad vieną tešlos dubenį nudažytumėte geltona spalva.

Pakaitomis supilkite nespalvotą ir geltoną tešlą į paruoštas formas. Naudokite sviestinį peilį arba mažą mentelę, kad kartu išsukėtumėte tešlą.

Kepkite sluoksnius 33-36 minutes arba kol dantų krapštukas ištrauks kelis drėgnus trupinius.

Išimkite torto sluoksnius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti formose apie 15 minučių.

Švelniai perbraukite mentelę aplink torto formų kraštą, kad atlaisvintumėte sluoksnius, tada apverskite torto sluoksnius ant vielos stovo, kad jie toliau atvėstų. Jei skubate, galite įdėti torto formas į šaldiklį 30 minučių, kad pagreitintumėte aušinimo procesą.

Kai atvės, naudokite dantytą peilį, kad išlygintumėte kiekvieno sluoksnio viršų ir pašalintumėte karamelizaciją aplink sluoksnių šonus.

Taip pat galite sluoksnius horizontaliai padalinti, kad sukurtumėte 6 plonesnius sluoksnius, tačiau tai neprivaloma.

3 žingsnis: Pasigaminkite citrininį kremą

Kol torto sluoksniai kepa ir atvėsta, paruoškite citrininį kremą.

Aš mėgstu naudoti savo šveicarišką meringue sviestinį kremą (SMBC) kaip pagrindą, nes jis nėra per saldus ir leidžia citrinai spindėti!

Jei nesate SMBC gerbėjas, rekomenduoju pridėti citrinos žievelės ir ekstrakto į partijos amerikietiško sviestinio kremo arba 1,5 partijos hibridinio sviestinio kremo.

Šį kremą taip pat galima paruošti iš anksto, jei reikia, ir laikyti šaldytuve iki mėnesio.

4 žingsnis: Sudėkite ir užpildykite torto sluoksnius

Tada atėjo laikas surinkti šį tortą! Sudėkite ir užpildykite torto sluoksnius ant riebalams atsparaus torto pagrindo arba plokščios lėkštės. Naudokite šiek tiek sviestinio kremo, kad priklijuotumėte pirmąjį torto sluoksnį prie pagrindo.

Užtepkite ploną sviestinio kremo sluoksnį ant kiekvieno torto sluoksnio viršaus.

Vamzdeliu užtepkite storą sviestinio kremo žiedą aplink torto sluoksnio kraštą ir užpildykite centrą citrinų kremu.

Man patinka pridėti apie 1/3 puodelio citrinų kremo tarp kiekvieno sluoksnio. Būtinai palikite apie 1/4 puodelio citrinų kremo, kad vėliau papuoštumėte tortą.

Jei padalijote sluoksnius kaip aš, keiskite citrinų kremo ir storos kremo sluoksnius.

Kai visi sluoksniai bus sudėti, švelniai paspauskite ant torto viršaus abiem rankomis, kad jie sutvirtėtų ir pašalintumėte bet kokį tarp sluoksnių užstrigusį orą.

5 žingsnis: Atvėsinkite ir trupinkite tortą

Atvėsinkite tortą šaldiklyje 5-10 minučių, kad sluoksniai neslankiotų, tada pridėkite ploną sluoksnį sviestinio kremo aplink tortą, kuris visiškai uždengia sluoksnius.

Išlyginkite naudodami didelę kreivinę mentelę ir/arba kraštų grandiklį, tada vėl atvėsinkite tortą šaldytuve (30 minučių) arba šaldiklyje (10 minučių), kol kremas taps tvirtas.

6 žingsnis: Užtepkite antrą sluoksnį kremo ir papuoškite

Tada pridėkite antrą kremo sluoksnį su likusiu sviestiniu kremu. Naudokite didelę kreivinę mentelę, kad kremui suteiktumėte tekstūrinį išvaizdą.

Naudokite mažą kreivinę mentelę, kad pridėtumėte citrinų kremo juosteles aplink tortą ir įmaišytumėte jį į kremą.

Papuoškite pagal savo skonį ir mėgaukitės! Aš pridėjau džiovintas citrinos skilteles kaip garnyrą.

Pakeitimai ir alternatyvos – citrinų torto sluoksniai

Šiame recepte naudojama nemažai ingredientų, ir aš žinau, kad galbūt neturite visų po ranka. Arba jei turite maisto alergijų ar apribojimų, čia pateiksiu jums alternatyvas.

Pakeitimai:

  • Kvietiniai miltai: Šis receptas geriausiai tinka su pyrago miltais, bet jei reikia, galite naudoti glitimo neturintį miltų mišinį arba universalius miltus.
  • Cukrus: Nerekomenduoju sumažinti cukraus kiekio, nes tai pakeis torto sluoksnių tekstūrą.
  • Nesūdytas sviestas: Jei turite tik sūdytą sviestą, galite jį naudoti vietoj nesūdyto sviesto šiame recepte. Tiesiog nepamirškite praleisti druskos, kurios reikalauja šis torto receptas. Taip pat galite naudoti veganišką sviestą vietoj sviesto (ir praleisti druską)!
  • Kiaušinių baltymai: Aš mėgstu naudoti pasterizuotus kiaušinių baltymus, kurie būna pakuotėse, bet taip pat galite naudoti 7 šviežius kiaušinių baltymus arba 4 didelius kiaušinius. Jei turite kiaušinių alergiją, galite išbandyti linų sėmenų kiaušinius arba kiaušinių pakaitalus.
  • Pasukos: Taip pat galite naudoti pilno riebumo jogurtą, grietinę arba alternatyvų jogurtą ar pieną (migdolų, sojų, avižų), jei esate be pieno produktų.
  • Augalinis aliejus: Bet koks bekvapis aliejus gali būti naudojamas šiame recepte. Rapsų ar net saulėgrąžų aliejus puikiai tiks!

Pakeitimai ir alternatyvos – citrininis sviestinis kremas

Nesūdytas sviestas: Jei turite tik sūdytą sviestą, galite jį naudoti vietoj nesūdyto sviesto. Tiesiog nepamirškite praleisti druskos, kurios reikalauja šis kremo receptas. Taip pat galite naudoti veganišką sviestą vietoj sviesto (ir praleisti druską)! Granuliuotas cukrus: Man patinka, kad mano SMBC būtų šiek tiek saldus, todėl pridedu šiek tiek daugiau granuliuoto cukraus, nei dauguma SMBC receptų reikalauja. Jei norite, kad kremas būtų mažiau saldus, galite sumažinti cukraus kiekį recepte 1/2 puodelio.

Patarimai citrinų kremu perteptam tortui

  • Tinkamai išmatuokite miltus. Arba šaukšteliu įdėkite juos į matavimo puodelį, tada lyginkite peiliu arba naudokite virtuvės svarstykles, kad išmatuotumėte sausus ingredientus.
  • Kambario temperatūros ingredientai geriau susimaišo, todėl būtinai iš anksto paruoškite šaltus ingredientus.
  • Atvėsinkite torto sluoksnius šaldiklyje apie 20 minučių prieš surinkimą. Tai padarys juos lengviau sudedamus ir užtepamus.
  • Išlyginkite kambario temperatūros arba atitirpintus torto sluoksnius su dantytu peiliu, kad būtų lengviau sudėti ir užpildyti.
  • Atvėsinkite tortą prieš pridėdami trupinį. Tai padės užfiksuoti visą citrinų kremo užpildą vietoje ir neleis sluoksniams slankiotis.
  • Jei jūsų torto sluoksniai slankioja, įterpkite medinį pagaliuką ar lazdelę per torto centrą, kad padėtumėte išlaikyti sluoksnius vietoje.