Švieži pomidorai yra vienas geriausių vasaros malonumų. Tačiau kaip išlaikyti šį skonį visus metus? Štai keletas mūsų mėgstamiausių būdų, kaip išsaugoti pomidorus žiemai.
Kaip išlaikyti pomidorų vasaros skonį per visus metus?
Pirmasis sezono šviežias pomidoras – tikras lobis! Tačiau iki vasaros vidurio ar pabaigos vienas pomidorų augalas gali užauginti tiek vaisių, kad neturėsite, kur jų visų panaudoti. Taigi, ką daryti su visais tais šviežiais pomidorais? Mes turime puikių idėjų!
Pomidorai yra puikus pasirinkimas konservavimui, ir iš jų galima paruošti daugybę gardžių produktų, kuriais galėsite mėgautis ištisus mėnesius. Išmokime, kaip išsaugoti pomidorus!
Kaip ilgai galima laikyti pomidorus?
Viskas priklauso nuo to, kaip juos apdorosite ir kur laikysite! Švieži pomidorai paprastai gali stovėti ant prekystalio apie savaitę. Norint ilgesnio galiojimo laiko, geriausia juos konservuoti arba užšaldyti. Užšaldyti pomidorai išsilaikys 8-12 mėnesių (ilgesnis laikymas galimas vakuuminėje pakuotėje), o konservuoti pomidorai geriausi vartoti per 12-18 mėnesių. Po šio laiko jie vis dar bus saugūs, tačiau jų kokybė pradės mažėti – gali atsirasti šaldymo apdegimai, o konservuoti pomidorai gali prarasti spalvą, tekstūrą ar skonį.
Džiovinti pomidorai kambario temperatūroje turėtų būti suvartoti per 6 mėnesius, tačiau šaldytuve ar šaldiklyje laikymo laikas gali būti pratęstas iki metų.
Kodėl negalima pomidorų laikyti šaldytuve?
Nedėkite pertekliaus pomidorų į šaldytuvą! Šaldytuvo temperatūra yra per šalta pomidorams, ir tai sugadins jų skonį bei tekstūrą.
Ką daryti su daugeliu šviežių pomidorų?
Kai turite gausų derlių, turite daugybę galimybių, kaip panaudoti šias vasaros dovanas.
Jei norite gaminti su pomidorais:
- Paruoškite šviežią pomidorų padažą mėgstamiems makaronams.
- Pasigaminkite gardžią pomidorų sriubą.
- Supjaustykite pomidorus ir dėkite ant keptos duonos su žolelėmis.
- Sumaišykite su kitomis daržovėmis ir pagaminkite pomidorų ir agurkų salotas.
- Naudokite vyšninius pomidorus lengviems „Caprese“ vėrinukams.
Jei norite išsaugoti pomidorus, skaitykite toliau! Mes turime daugybę puikių idėjų.
Koks yra geriausias būdas išsaugoti šviežius pomidorus?
Geriausias būdas priklauso nuo to, kaip planuojate naudoti pomidorus. Jei norite greito sprendimo, užšaldymas yra paprasčiausias būdas.
Kaip užšaldyti pomidorus?
Pomidorų užšaldymas yra greičiausias ir lengviausias būdas pasirūpinti jų pertekliumi.
Užšaldant visus pomidorus
Jei turite šaldiklio vietos, užšaldyti visus, be odelių ir šerdžių, pomidorus yra greičiausias būdas. Net nereikia jų nulupti – atšildžius, odelės lengvai nuslys! Mes laikome juos šaldymo maišeliuose arba vakuuminėse pakuotėse šaldiklyje.
Užšaldant pomidorų tyrę
Galite taip pat užšaldyti pomidorų tyrę. Tiesiog supilkite tyrę į šaldymo maišelius ir užšaldykite plokščiai, arba užšaldykite ledukų formelėse. Pomidorų tyrė yra itin universali ir gali būti naudojama daugelyje patiekalų.
Kaip konservuoti pomidorus?
Pomidorai yra ant ribos dėl rūgštingumo, todėl norint užtikrinti jų saugumą, būtina pridėti citrinos rūgšties arba citrinos sulčių. Šie receptai yra patikrinti ir tinkami konservavimui, tad būtinai laikykitės nurodymų.
Pomidorų džiovinimas
Yra trys būdai džiovinti pomidorus, kiekvienas turi savo privalumų ir trūkumų. Džiovinti pomidorai puikiai tinka picoms ir salotoms, arba juos galima atgaivinti ir naudoti receptuose. Vienas iš mano mėgstamiausių būdų – pomidorų milteliai!
Tikimės, kad dabar turite daugybę būdų, kaip panaudoti pomidorų perteklių. Sėkmės išsaugant!