Ar verta mano verslui įsigyti debesų kompiuteriją?

Ar verta mano verslui įsigyti debesų kompiuteriją?

Galbūt kažkada esate pagalvoję ar debesų kompiuterija yra tinkamas pasirinkimas jūsų verslui? Tokio tipo klausimą užduoda sau vis daugiau įmonių, kurie tikisi priimti geriausius sprendimus. Jokia paslaptis, kad debesų kompiuterija siūloma ir mažoms įmonėms, tačiau tai gali būti ne visoms įmonėms tinkama. Debesų kompiuterija turi kelis pagrindinius privalumus: lengvas įperkamumas, lankstumas, patikimumas. Paruošėme kelis klausimus, kurie padės apsispręsti ar debesų kompiuterija yra tinkamas pasirinkimas jūsų verslui.

Ar jūsų verslas auga?

Debesų kompiuterija buvo kuriama taip, kad būtų galimybė įdiegti pagal kiekvienos įmonės poreikį. Jeigu jūsų įmonė auga, tuomet nerasite geresnio pasirinkimo už debesų kompiuterija.  Jeigu sparčiai augate, tuomet naujų išteklių planavimas, diegimas biure ar duomenų centre gali užtrukti labai ilgą laiką. Jeigu jūsų įmonė neauga ir išlieka visuomet toje pačioje pozicijoje, tuomet debesija jums yra nereikalinga.

Ar norite sutaupyti pinigų?

IT biudžetui gali reikėti skirti nemažai finansų, kad susipirkti visą reikalingą įrangą. IT biudžetai įmonėse dažnai pasiekia penkiaženkles sumas, o tai tikrai dideli skaičiai. Su debesų kompiuterija galite sumažinti daug papildomų išlaidų, nes debesų kompiuterijos paslaugų teikėjai prisiima atsakomybę už daug skirtingų dalykų. Debesų kompiuterijai galite išleisti kur kas mažiau pinigų, nei dabartinėms veiklos sąnaudoms. Jeigu manote, kad veiklos sąnaudos nesukels jums jokių problemų, tuomet reikėtų apsvarstyti ar verta pereiti prie debesies kompiuterijos jūsų verslui.

Ar turite specialių atitikties ar reguliavimo reikalavimų?

Jeigu jūsų įmonė dirba griežtai reguliuojamoje pramonėje, tarkime susiję su bankininkyste, tuomet tikriausiai jums yra taikomi griežti standartai, kurie susiję su neskelbiamais duomenimis ir saugumu. Privačios debesų kompiuterijos infrastruktūros gali atitikti daugybę reikalingų reikalavimų, tačiau svarbu išnagrinėti visus siūlomus planus, kad būtų patenkinami jūsų saugumo poreikiai.

Debesų kompiuterija yra pasitvirtinęs kaip prieinamas ir universalus kompiuterijos modelis, kurį gali įsigyti beveik kiekvienas šiomis dienomis. Jis taipogi teikia daugybę skirtingų privalumų, tačiau ne visoms įmonėms jie gali tikti. Tačiau hibridinė debesų kompiuterija yra puikus pasirinkimas įmonėms, kurios nori išlaikyti tam tikrus duomenis saugiai.