Artėjant Padėkos dienai, daugelis ruošiasi ne tik išskirtiniam vakarui su artimaisiais, bet ir kelionėms oro uostuose. Šiuo laikotarpiu oro eismo srautai itin išauga, o keleiviai kartu su savimi vežasi tradicinius Padėkos dienos patiekalus. Tačiau norėdami išvengti nesusipratimų per oro uosto patikrą, svarbu žinoti, ką galima pasiimti į lėktuvo saloną, o kas privalo likti registruotame bagaže ar likti namuose.
Kaip keliauti su tradiciniais desertais: ar galima vežtis moliūgų pyragą?
Daugelis neretai dvejoja, ar žymusis moliūgų pyragas gali keliauti kartu lėktuvo salone. Gera žinia – šį desertą galima be kliūčių gabenti rankiniame bagaže. Pyragai ir kiti tvirti kepiniai laikomi kietais produktais, todėl jiems skysčių taisyklės netaikomos. Tad su moliūgų pyragu salone tikrai nesusidursite su problemomis.
Kokie Padėkos dienos maisto produktai leidžiami lėktuvo salone?
Nemažai šventinių produktų galite pasiimti ir kartu į saloną. Jų sąrašas apima tokius gardėsius kaip kepta kalakutiena, įdaras, troškiniai, įvairūs sausainiai, pyragai ar šviežios daržovės. Paprastai taisyklė – viskas, kas neturi didelio kiekio skysčio ar nėra tiršta masė, galima neštis savo rankiniame bagaže.
- Keptas paukštis ir mėsa
- Duonos gaminiai
- Bakėtos, sausainiai ir pyragaičiai
- Švieži vaisiai ir daržovės
- Tvirti troškiniai
Taip pat leidžiama gabenti ir termiškai apdorotas daržoves, tyrę ar net sūrius, jei šie nėra itin minkšti.
Ką reikėtų palikti namuose arba dėti į registruotą bagažą?
Nepaisant švenčių, rankiniam bagažui ir toliau taikomas skysčių bei gelio produktų ribojimas. Jei planuojate vežtis padažą, sriubą, padažus, minkštą sūrį ar bet ką, kas yra tirštas ar skystas produktas, juos reikės įdėti į registruotą bagažą. Tą patį galioja ir konservuotoms prekėms bei produktams stiklainiuose ar indeliuose, kadangi jie laikomi skysčiais ar pusiau skysčiais.
- Sriubos ir tyrelės
- Skysti ar dališkai skysti padažai
- Minkštas sūris
- Konservuoti produktai
Kaip saugiai pakuoti greitai gendančius maisto produktus?
Norint pervežti greitai sugedančius produktus, svarbiausia taisyklė – leistinų šaldiklių naudojimas. Rankiniame bagaže leidžiama gabenti tik kietus, iki galo sušalusius ledo ar gelių maišelius. Jei jie išsilydė ir tapo skysti, patikros metu jų gali neleisti vežtis. Tad prieš kelionę pasirūpinkite, kad ledo pakeliai būtų tinkamai užšalę.
Praktiniai patarimai keliaujantiems su Padėkos dienos valgiais
Keliaujant šventiniu laikotarpiu, visada verta iš anksto išsiaiškinti, kokius maisto produktus galite vežtis lėktuvu. Sutaupysite laiko oro uoste ir išvengsite galimų nemalonių siurprizų. Jei kyla abejonių dėl konkretaus produkto, geriausia iš anksto pasikonsultuoti su oro uosto ar avialinijų informacijos centru. Taip užtikrinsite, kad jūsų šventiniai patiekalai keliaus kartu be jokių trikdžių.













