Greitojo maisto restoranuose galima pasirinkti iš daugybės skirtingų mėsainių kombinacijų, tačiau kai kalba pasisuka apie vieną populiarų tinklą, visi iš jų privalo laikytis vienos svarbios taisyklės.
Meniu įvairovė ir pasirinkimo laisvė
Pasiūlą sudaro pagrindiniai patiekalai: pieno kokteiliai, bulvytės, dešrainiai, sumuštiniai ir, žinoma, mėsainiai. Galimi įvairūs priedai – nuo šviežių daržovių iki kepsnių su įmantresniais pagardais.
Nors kiekvienas gali derinti mėsainį pagal savo skonį – rinktis beveik iš begalės variantų – yra viena smulkmena, kurios keisti negalima. Tai – keptos mėsos laipsnis.
Vienodas paruošimo lygis visiems
Nepaisant individualių užsakymų, visi tinklo mėsainiai visada iškepami vienodai – gerai iškepti. Nepavyks užsisakyti nei pusžalio, nei vidutiniškai kepto mėsainio.
Tokie standartai taikomi visose šio prekių ženklo vietose. Šis pasirinkimas nėra atsitiktinis, nors tiksli priežastis oficialiai neskelbiama. Tačiau egzistuoja kelios priežastys, kodėl pasirinkta būtent tokia tvarka.
Saugumas pirmoje vietoje
Greičiausiai pagrindinė priežastis – klientų saugumas. Kruopščiai iškepta mėsa padeda sumažinti galimą bakterijų, kaip E. coli ar salmonelių, pavojų ir įvairias infekcijų rizikas. Specialistai rekomenduoja jautieną kepti nemažiau nei iki 63 laipsnių Celsijaus vidinės temperatūros, kad maistas būtų saugus vartoti.
Vardinamo tinklo restoranai visada užtikrina sudedamųjų dalių bei patiekalų temperatūros kontrolę. Šviežumas taip pat garantuojamas – ingredientai laikomi tik šaldytuvuose, o šaldikliai visai nenaudojami.
Darbo našumas ir vienodumas
Kita svarbi priežastis – paprastesnis ir spartesnis darbas virtuvėje. Vienodas mėsainių kepimo būdas skirtinguose padaliniuose leidžia užtikrinti sklandžią veiklą ir visiems klientams pasiūlyti tą pačią kokybę.
Nors čia nebus išskirtinių keptos mėsos variantų, pasirinkimų įvairovė neatsilieka: pagal skonį galima pridėti prieskonių, daržovių ar įvairių padažų, todėl kiekvienas suranda tai, kas jam tinka labiausiai.
Mėsainių skonio paslaptis
Šis garsus greito maisto tinklas gerai žinomas ne tik dėl mėsainių paruošimo būdo, bet ir dėl burnoje tirpstančių bulvyčių. Tiesa, apie bulvyčių skonio paslaptis kalbama ne mažiau nei apie pačius mėsainius – o šį faktą pirkėjai tikrai vertina.