Pastaruoju metu vis labiau populiarėja viską, kiek tik norisi, valgyti leidžiančios savitarnos kavinės. Šios vietos sparčiai atsigavo po pandemijos, kai daug restoranų susidūrė su finansiniais sunkumais, nes žmonės vengė lankytis tokio tipo įstaigose dėl higienos sumetimų. Dabar, kai visuomenė pamažu sugrįžta prie įprasto gyvenimo ir norisi daugiau taupyti, viskas įskaičiuota tipo restoranai tampa viena iš patraukliausių alternatyvų vakarienei mieste.
Populiarumo priežastys
Vertinant vartotojų poreikius, galima pastebėti, kad kainų augimas daro didelę įtaką valgymo įpročiams. Maisto prekių, restorano patiekalų kainos nuosekliai kyla, todėl vis dažniau ieškoma būdų, kaip skaniai pavalgyti neištuštinant piniginės. Tokia pasiūla, kai už fiksuotą sumą galima mėgautis įvairiais patiekalais be apribojimų, tampa tikru išsigelbėjimu šeimoms ir didesnėms draugų kompanijoms.
Tarkime, kad savitarnos restoranų vidutiniai patiekalų kainų intervalai yra nuo 10 iki 16 eurų. Lankytojai gali rinktis nuo keptos vištienos ir mėsos troškinių iki kasdienių garnyrų ar salotų – kiek tik norisi ir ko tik geidžia širdis. Tai leidžia patirti daugiau skonio atradimų per vieną apsilankymą.
Verslų augimo pavyzdžiai
Restoranų tinklai, kurie specializuojasi savitarnos tipo pasiūloje, pastebi įspūdingą pardavimų augimą. Kai kurių jų pajamos kasmet didėja dviženkliu procentu, o klientai nuolat grįžta. Tokie rezultatai rodo, kad žmonėms ypač trūksta laisvės rinktis bei galimybės išgauti maksimalią naudą už sumokėtą sumą.
Ateities tendencijos
Maistingų patiekalų pasirinkimas ir finansinė nauda vis dar žavi lankytojus – šios tendencijos, panašu, dar ilgai nesitrauks. Didžiausių tinklų lankomumas kai kuriais períodos net išaugo daugiau nei du kartus. Tai leidžia prognozuoti, kad savitarnos restoranų skaičius ateinančiais metais tik augs. Daugelis tinklų jau dabar planuoja atverti naujas vietas ir plėsti veiklą, tikėdamiesi, kad susidomėjimas neslūgs.













