Ar dažnai mėgaujatės garsiaisiais greitojo maisto padažais? Nors dauguma restoranų pabrėžia savo „slaptus“ padažus, iš tiesų jų ingredientai dažnai būna visai paprasti ir prieinami kiekvienoje virtuvėje.
Skonių paslaptys greitojo maisto restoranuose
Populiariausiems greitojo maisto tinklams patinka intriguoti klientus įvairiais išskirtiniais padažais. Galima pamanyti, jog kiekviena didesnė maitinimo įstaiga turi skelbti apie savo „slaptąjį padažą“. Iš tikrųjų daugumos jų sudėtį nesunku išsiaiškinti – pavyzdžiui, žinomos užkandinės net viešai dalinasi savo padažų ingredientais. Tokios padažo sudėties, kaip tūkstančio salų padažas ar kitų majonezo pagrindu sukurtų pagardų, jau nieko nenustebinsite.
Kodėl išskirtinis vienas padažas?
Vienas padažas iš tiesų išsiskiria savo populiarumu. Juo mėgaujasi daugybė greito maisto mėgėjų – prekyboje pasitaiko atvejų, kai šio padažo žmonės ieško ir perka net internetu. Tačiau norint skanauti šiuo tirštu, gaiviu pagardu, nebūtina rinktis restorano ar ieškoti išskirtinėse vietose. Jį lengvai pasigaminsite savo namuose.
Paprasta ir gardu – štai kas slypi padaže
Visa šio žinomo padažo paslaptis – tik trys ingredientai. Reikia sumaišyti medaus garstyčių, barbekiu padažo ir rančo pagardo. Šis derinys sukurs įspūdingą skonį, kuriuo restoranuose žavėjotės iki šiol.
- Sumaišykite lygiomis dalimis medaus garstyčių padažą, barbekiu padažą ir rančo padažą.
- Paragaukite ir, jei norisi, šiek tiek pakeiskite proporcijas pagal savo skonį.
- Pilnai išmaišykite – padažas paruoštas!
Atrasta visai atsitiktinai
Dabar šio pagardo populiarumas didžiulis, tačiau kažkada, pasirodo, greitojo maisto restoranų tinklas neturėjo jokių padažų. Viskas prasidėjo nuo darbuotojo asmeniškai gaminto medaus garstyčių recepto. Visai netikėtai, per klaidą, prie šio pagardo buvo įmaišyta barbekiu padažo – taip ir gimė legendinis derinys. Šiandien šis padažas tapo vienu atpažįstamiausių ir mėgstamiausių viso tinklo asortimente.
Taigi, kai kitą kartą norėsite paįvairinti užkandžių skonį, užteks keletos produktų iš namų lentynos. Sumaniai sumaišę keletą žinomų padažų, galite mėgautis žymiu skoniu, kurio sėkmės istorija prasidėjo visiškai netikėtai.













