Greito maisto restoranai garsėja tuo, kad gali greitai patiekti maistą – dalį patiekalų jie paruošia iš anksto ir palaiko šiltai iki užsakymo. Nors šis metodas ekonomiškas, kai kurių užkandžių skonis nuo to nukenčia. Puikus pavyzdys – bulvytės.
Kaip užtikrinti, kad bulvytės būtų traškios
Visi žinome, jog iš aliejaus ištrauktos bulvytės yra karštos ir traškios. Tačiau paliktos šilumos lempoje jos greitai praranda malonų traškumą ir tampa minkštos. Laimei, yra paprastas būdas, kaip gauti šviežiai keptų bulvyčių kiekvieną kartą, kai lankotės greito maisto restorane.
Kokia gudrybė veikia?
Pasirodo, tereikia užsakyti bulvytes be druskos. Taip yra todėl, kad įprastai didesnį kiekį bulvyčių restorano darbuotojai paruošia iš anksto, iškart jas pagardindami druska. Jei užsakote be druskos, darbuotojai turi iškepti naują porciją specialiai jums. Šis triukas tinka ir užsisakant mėsainį – paprašę be pagardų ar be druskos, užtikrinsite, kad jūsų užsakymas būtų gaminamas nuo pradžių.
Papildomi šio metodo privalumai
Šiek tiek teks palaukti – naujai iškeptos bulvytės dažniausiai užtrunka papildomai 3–5 minutes. Tačiau už šį laukimą atgaunate šviežutėlį, karštą patiekalą. Dar vienas pliusas – galite patys reguliuoti druskos kiekį maiste. Jei norisi mažiau druskos, galite apiberti tik tiek, kiek pageidaujate, taip geriau valdydami natrio suvartojimą su greitu maistu.
- Užsakyti bulvytes be druskos – patikimiausias būdas gauti šviežią maistą.
- Šis triukas veikia ne tik su bulvytėmis – jį galima pritaikyti ir kitiems paprastiems užkandžiams.
- Kuo trumpiau maistas stovi šilumoje, tuo skanesnis jis bus.
Nors tenka kiek luktelėti, šis paprastas žingsnis užtikrina, kad jūsų maistas būtų kaip tik ką išvirtas ar iškeptas, bei leidžia pačiam pasirinkti, kiek druskos norite. Tai nedidelė pastanga dėl ženkliai geresnės užkandžių patirties!