Kepimo mišinių naudą dažnai lemia jų paprastumas – tereikia įpilti kelis pagrindinius ingredientus ir kepinys greitai atsiduria orkaitėje. Tačiau pasitaiko, kad pradėjus ruošti tešlą staiga paaiškėja, kad trūksta vieno svarbiausių komponentų. Nesvarbu, ko pritrūko – kiaušinių, aliejaus ar net vandens – vos kelios gudrybės leis išsisukti iš padėties ir iškepti puikų pyragą.
Kiaušinius galima pakeisti vaisiais
Kiaušiniai ne tik suteikia keksiui ar pyragui purumo, bet ir padeda išlaikyti jo minkštumą. Jei jų neturite, verta pasinaudoti vaisių tyre. Vieną kiaušinį puikiai atstoja sutrinta banana arba ketvirtis stiklinės nesaldintos obuolių tyrės. Reikėtų prisiminti, kad ingredientų pakeitimas gali šiek tiek pakeisti tešlos konsistenciją bei kepimo trukmę, tačiau dėl tešlos pakėlėjų daugelyje kepinių mišinių pyragas vis tiek bus iškepęs ir skanus.
Trūksta aliejaus? Rinkitės sviestą
Kai skaitant receptą paaiškėja, kad aliejaus nebėra, nepulkite į paniką. Aliejų dažnai galima be problemų pakeisti tirpintu sviestu. Rekomenduojama naudoti tokį pat kiekį sviesto, kiek būtų naudojama aliejaus. Beje, kai kurių kepėjų teigimu, sviestas suteikia kepiniams dar sodresnį aromatą ir švelnesnę tekstūrą.
Papildomas skonis su pienu vietoje vandens
Jei norite, kad pyragas būtų šiek tiek tirštesnis, o skonis – sodresnis, vietoje vandens rinkitės pieną. Šis ingredientas puikiai tinka, ypač ruošiant baltus pyragus ar kitų šviesių atspalvių kepinius. Paprastas pakeitimas suteiks daugiau minkštumo ir malonios tekstūros.
Pyrago mišinys dažnai būna tik pagrindas įvairiems improvizacijų variantams. Net ir pritrūkus kurio nors vieno komponento, nebijokite eksperimentuoti su virtuvėje esančiais produktais – rezultatas gali maloniai nustebinti.