Ingredientai:
- 60 g nesūdyto sviesto
- 109 g tamsaus arba šviesaus rudojo cukraus (naudojau tamsų)
- 120 ml grietinėlės
- 2 g druskos (arba 1/4 šaukštelio paprastos druskos), pagal skonį
- 8 ml vanilės ekstrakto, pagal skonį
Paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą vidutinio storio puode ant vidutinės ugnies.
- Įpilkite cukraus, grietinėlės ir druskos, gerai išmaišykite.
- Užvirkite labai švelniai ir virkite apie penkias minutes, kartais pamaišydami.
- Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite vieną arbatinį šaukštą vanilės ekstrakto, maišydami, kad viskas gerai susimaišytų.
- Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite daugiau druskos ar vanilės.
- Patiekite šaltą arba šiltą ant vanilinių ledų, keptų kriaušių ar pyrago. Padažas sutirštės, kai atvės.
Laikymas:
Padažą galima laikyti šaldytuve hermetiškame inde ir pašildyti mikrobangų krosnelėje arba mažame puode. Laikomas šaldytuve, jis išsilaikys mažiausiai dvi savaites.
Kaip dovaną:
Jei norite dovanoti padažą, dėti į mažus stiklainius, tačiau nepamirškite, kad sviesto ir grietinėlės gaminiai nėra saugūs ilgalaikiam konservavimui. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per dvi savaites.