EBIZ.LT
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
  • Automobiliai
  • Horoskopai
  • Įdomu
  • Namai
  • Patarimai
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Ebiz
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Receptai Veganiški desertai

Veganiškų šokoladinių batonėlių su magniu receptas

Evelina Jakutytė Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-02-25
Kategorija Veganiški desertai
0
Veganiškų šokoladinių batonėlių su magniu receptas
Share on FacebookShare on Twitter

Dalinuosi šiuo tuo neįprastu… nes savaitė buvo keista. Ir nes turiu įdomių dalykų papasakoti apie šokoladą ir magnį. Nesijaudinkite, nesiūlau jums vaistų – tik parodau, kaip šokolado skanėstus padaryti dar naudingesnius.

Žali šokolado batonėliai su magniu (natūraliai turtingi magniu, be glitimo, grūdų, pieno, riešutų ir rafinuoto cukraus)

Keletas vasarų atgal pradėjau jausti stiprius mėšlungius kojose vos pabudusi. Kartais net prabusdavau nuo skausmo. Praėjus mėnesiui situacija nepasikeitė, tad pradėjau ieškoti galimų priežasčių. Viena iš dažnai minimų buvo magnio trūkumas. Nežinau, kodėl būtent tai patraukė mano dėmesį, bet nusprendžiau išbandyti.

Prisimenu, kai gyvenau su kambarioke, kuri kiekvieną rytą valgydavo moliūgų sėklų sviestą. Tada man tai atrodė keista – juk jis neatrodo labai patraukliai ir nėra toks skanus kaip žemės ar migdolų riešutų sviestas. Bet ji visada sakydavo, kad moliūgų sėklos yra puikus magnio šaltinis. Taigi, grįžtant prie mano problemos – nusprendžiau pabandyti ir nusipirkau stiklainį.

Pradėjau kiekvieną rytą valgyti moliūgų sėklų sviestą, nors nelabai tikėjau, kad tai padės. Tačiau buvau nustebinta – po trumpo laiko mėšlungis visiškai išnyko. Rezultatas buvo toks akivaizdus, kad negalėjau patikėti.

Jus gali sudominti

Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo

Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo

2025-09-14
Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje

Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje

2025-09-14

Jei mėgstate vienatvę, galite būti genijus

2025-09-13

Saugiausia virtos vištienos vidaus temperatūra

2025-09-13

Taip moliūgų sėklos ir jų sviestas tapo mano mažaisiais gelbėtojais. Bet tada pagalvojau – sviestu užtepti obuoliai yra skanu ir sveika, bet ar nebūtų įdomiau sukurti ką nors patrauklesnio ir tinkamo net išrankiems valgytojams?

Taip gimė šokoladiniai batonėliai su magniu. Tai skanus būdas pasisemti naudingų medžiagų.

Magnis yra itin svarbus organizmui – jis gali padėti mažinti lėtinius skausmus, stiprinti kaulus, gerinti širdies veiklą, palaikyti nervų sistemą, mažinti streso lygį, padėti reguliuoti gliukozės apykaitą ir net palengvinti PMS simptomus. Taip pat jis gali prisidėti prie geresnio miego, sumažinti migrenos dažnumą ir padėti palaikyti organizmo šarminę pusiausvyrą. Dar yra daugybė kitų naudų, tačiau esmė ta, kad šis mineralas atlieka daugybę svarbių funkcijų. Tad kodėl gi nepamaitinti organizmo magniu skaniu būdu?

Žali šokolado batonėliai su magniu

Šiuose batonėliuose gausu magnio turinčių ingredientų: moliūgų sėklų, figų, avokado, juodojo šokolado ir net šiek tiek klevų sirupo, kuris taip pat turi magnio. Galima eksperimentuoti ir su kitais deriniais, bet pasirinkau būtent šiuos, nes jie puikiai dera tarpusavyje.

Nors niekas neprilygs mano mėgstamiems šokoladiniams batonėliams su kanapėmis, šie yra verti dėmesio tiek dėl savo naudos, tiek dėl įdomaus skonio.

Receptas: žali šokolado batonėliai su magniu

Ingredientai

Įdaras:
  • 300 g moliūgų sėklų (skrudintų arba žalių)
  • 8 minkštos džiovintos figos (be kotelių)
  • 4 šaukštai klevų sirupo
  • 4 šaukštai kokosų aliejaus
  • ½ mažo sunokusio avokado
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos vanilės ankšties arba 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
Šokolado glaistas:
  • 300 g smulkinto juodojo šokolado arba šokolado gabalėlių
  • 1-2 šaukštai kokosų aliejaus
Papuošimai (pasirinktinai):
  • valgomos jazminų gėlės, moliūgų sėklos (žiedlapiams)
  • kakavos gabalėliai, šokolado drožlės, smulkintos moliūgų sėklos ir kt.

Gaminimo eiga

  1. Visus įdaro ingredientus, išskyrus šokoladą ir kokosų aliejų, sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki lipnios masės.
  2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir perkelkite į ją paruoštą masę. Suspauskite ją iki vientisos ir lygios masės, tuomet padėkite į šaldiklį maždaug valandai, kol sustings.
  3. Paruoškite kepimo skardą, išklodami ją kepimo popieriumi, ir taip pat padėkite į šaldiklį – vėliau tai padės greičiau sustingti šokoladui.
  4. Ištirpinkite šokoladą su kokosų aliejumi.
  5. Išimkite sustingusią masę iš formos, apipjaukite kraštus ir supjaustykite batonėliais arba kvadratėliais.
  6. Kiekvieną gabalėlį uždėkite ant šakutės ir panardinkite į ištirpintą šokoladą. Perteklių nubraukite palei dubens kraštą.
  7. Perkelkite padengtus batonėlius ant šaldytos kepimo skardos. Kartokite procesą su visais batonėliais.
  8. Jei norite, papuoškite jas pasirinktinais ingredientais – pabarstykite kakavos gabalėliais, moliūgų sėklomis ar kitais priedais.
  9. Padėkite į šaldytuvą ar šaldiklį, kol šokoladas sustings (apie 20 minučių).
  10. Laikykite šaldytuve arba užšaldykite ilgiau išlaikymui.

Tai gardus ir naudingas desertas, kuris ne tik patenkins smaližių poreikius, bet ir papildys organizmą magnio atsargomis. Išbandykite ir atraskite naują mėgstamą užkandį!

Evelina Jakutytė

Evelina Jakutytė

Kūrybinga rašytoja, besidominti asmeniniu augimu, psichologija ir harmoningu gyvenimo būdu. Savo tekstuose ji siekia atrasti pusiausvyrą tarp kasdienio gyvenimo iššūkių ir vidinės ramybės, ieškodama ne tik atsakymų, bet ir įkvėpimo keliančių klausimų.

Susiję Pranešimai

Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo
Įdomu

Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-09-14
Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje
Įdomu

Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-09-14
Jei mėgstate vienatvę, galite būti genijus
Įdomu

Jei mėgstate vienatvę, galite būti genijus

Paskelbė Evelina Jakutytė
2025-09-13
Kitas įrašas
geliu sodinimas pagal menulio fazes

Sodininkystė pagal mėnulį

Rekomenduojame

Darbas namuose: vokų klijavimas – ar verta pradėti?

Darbas namuose: vokų klijavimas – ar verta pradėti?

2025-07-27
trumpi sėkmės palinkejimai

Trumpi sėkmės palinkėjimai: širdingi žodžiai tau

2024-11-19
Didžiausi oro uostai Europoje

Didžiausi oro uostai Europoje

2024-11-25
Mendelejevo lentelė

Mendelejevo lentelė

2024-11-19
Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo

Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo

2025-09-14
Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje

Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje

2025-09-14
Jei mėgstate vienatvę, galite būti genijus

Jei mėgstate vienatvę, galite būti genijus

2025-09-13
Saugiausia virtos vištienos vidaus temperatūra

Saugiausia virtos vištienos vidaus temperatūra

2025-09-13
Baltas logotipas

Įžvalgų tinklaraštis verslo, technologijų, finansų ir kitomis aktualiomis temomis.

Naujausi įrašai

  • Marie Kondō vienintelė sąlyga daiktams, kurie neteikia džiaugsmo
  • Ši valstija turi daugiausia „Burger King“ restoranų Amerikoje
  • Jei mėgstate vienatvę, galite būti genijus

Naudinga

  • Būsto paskolos skaičiuoklė
  • Savaitės vardadieniai
  • Vardadieniai rytojaus
  • Vardadieniai šiandien
  • Vardadieniai šiandien ir rytoj
  • Zodiako ženklų suderinamumas

Kita

  • Apie mus
  • Privatumo politika
  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Apranga
  • Augalai
  • Augintiniai
  • Automobiliai
  • Įdomu
  • Investavimas
  • Kelionių patarimai
  • Namai
  • Patarimai
  • Pinigai

2021 - 2025 © Copyright Ebiz.lt. All Rights Reserved.