Ieškote, kaip pakeisti įprastą spragėsių skonį ir kiekvieną užkandį paversti tikru atradimu? Spragėsiai puikiai dera ne tik su sviestu ar druska – gardžios priedų idėjos leis mėgautis dar nepatirtais skoniais tiek iš mikrobangų krosnelės, tiek nuo kaitlentės. Siūlome naujų, lengvai pritaikomų skonių variacijų, kurios patiks ir norintiems lengvesnių užkandžių, ir ieškantiems neįprastų, gurmaniškų ar net desertinių skonių.
Lengvi spragėsių pagardai
Nedaug kalorijų ir gausu skonio – pasitelkite šias idėjas, kaip paįvairinti spragėsius be papildomo svorio jaudulio:
- Pabarstykite pipirinio aštrumo padažu ar kitu mėgstamu pikantišku marinatu.
- Apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
- Įberkite šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių.
- Užberkite takų prieskonių mišinio.
- Pagardinkite smulkintu česnaku su rozmarinu.
- Įmaišykite krapų ir tarkuotos citrinos žievelės.
- Padažykite česnakiniu aliejumi.
- Lengvai apipurkškite kokosų aliejumi purškiklyje.
- Išbandykite švelnų sojos padažą su vandens kaštonais.
- Apliekite trupučiu laimo sulčių ir apibarstykite kuminu.
- Panardinkite į aštrų garstyčių padažą.
- Pabarstykite maistinių mielių dribsniais.
- Pagardinkite universaliu prieskonių mišiniu be druskos.
- Pašlakstykite raudonuoju vyno actu ir apibarstykite jūros druska.
- Įmaišykite itališkų ar ranch pagardų mišinio.
Gurmaniški spragėsių skoniai
Kai norisi išskirtinio užkandžio, išbandykite įdomių ingredientų ir netikėtų derinių:
- Paskrudinkite šiek tiek šoninės gabaliukų ir įberkite į spragėsius kartu su keliais lašais tirpinto riebalų.
- Pagardinkite triufelių aliejumi.
- Užpilkite tirpintu mocarelos sūriu ir smulkintu baziliku.
- Paskaninkite tarkuotu baltu čederiu.
- Patiekite su smulkintu feta sūriu ir alyvuogėmis be kauliukų.
- Apipilkite lengvu barbekiu padažu.
- Palaistykite žaliojo pesto padažu.
- Įmaišykite skrudintų moliūgų sėklų ir džiovintų spanguolių.
Desertiniai spragėsių variantai
Saldumas bei traškumas – puikus būdas paversti spragėsius maloniu desertu. Štai keletas idėjų:
- Apšlakstykite medumi.
- Paskleiskite tirpinto juodojo šokolado.
- Sulaistykite pieno šokolado ir žemės riešutų sviesto mišiniu.
- Klasikinis derinys – cinamonas ir cukrus.
- Paskaninkite spalvotais saldainiais.
- Palaistykite karamele ir sumaišykite su skrudintais žemės riešutais.
- Sumaišykite su zefyriukais, šokolado gabaliukais ir grūdėtų sausainių trupiniais.
- Paskaninkite kokosų drožlėmis bei šlakeliu vanilės ekstrakto.
- Praturtinkite klevų sirupu.
- Pagardinkite džiovintų spanguolių, razinų ir bananų traškučių mišiniu.
Kaip pasigaminti tobulus spragėsius
Norėdami išgauti geriausią tekstūrą ir skonį, būtinai rinkitės šviežius spragėsių grūdus ir kepkite juos aukštoje temperatūroje su trupučiu aliejaus. Nepamirškite, kad prieskonius ar kitus pagardus verta berti, kol spragėsiai dar šilti – taip priedai geriau prilips ir skonis bus ryškesnis.